En retfærdig fred

 

Hvad er en retfærdig fred i Israel-Palæstinakonflikten?
Det er hovedspørgsmålet for et offentligt møde på Holbæk Bibliotek torsdag den 17. maj kl 19.

Tre indledere, Christian Juhl, Holger K Nielsen og Naja Broad, der er henholdsvis udviklingsordfører for EL, udenrigsordfører for SF og repræsentant for SUF Holbæk-Odsherred, vil endvidere komme ind på spørgsmålene:
Hvad ville jeg gøre som udenrigsminister?
Hvad kan en kommunalbestyrelse gøre?
Hvad kan vi borgere i Danmark hjælpe med?

Anledningen til mødet er, at det i år er 70 år siden, zionisterne oprettede staten Israel. 750.000 palæstinensere blev samtidig gjort til flygtninge, da deres 531 landsbyer blev jævnet med jorden. For palæstinenserne var det en katastrofe.

I dag lever flere millioner statsløse palæstinensere stadig i flygtningelejre i nærområderne Libanon, Syrien og Jordan. Andre millioner palæstinensere lever som andenrangsborgere i Israel eller i områder, besat af Israels militær.

Mødet arrangeres af Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet i Holbæk kommune samt SUF Holbæk-Odsherred.