Enhedslistens Mai Villadsens kaster sig ind i kampen for Holbæks klimamål

Pressemeddelelse:

Enhedslistens Mai Villadsens kaster sig ind i kampen for Holbæks klimamål
Enhedslistens politiske ordfører i Folketinget, Mai Villadsen, kommer til Holbæk for at se på de udfordringer, kommunen har i forhold til at nå i mål med en stor reduktion i udledningen af CO2.

Det sker, når hun d. 10. november mødes med Enhedslistens spidskandidat til kommunalvalget, Karen Thestrup Clausen. Landspolitikeren og kommunalpolitikeren skal diskutere, hvordan Folketinget kan fjerne regler og love, der begrænser kommuner som Holbæks muligheder for at nå klimamål.

Kommunalbestyrelsen i Holbæk besluttede i januar 2020 at lægge sig på linje med det nationale reduktionsmål: CO2-udledningen skal reduceres med 70 procent frem mod 2030 i forhold til udledningen i 1990. Men flere af Folketingets love og regler står i vejen.

Et af de områder, der først trænger til et gennemsyn, er at gøre det muligt at der kan sættes solceller på alt kommunalt byggeri. Desuden skal det sikres, at der kan skrives krav om solceller ind i lokalplaner, hvor det er relevant. Begge dele kræver lovændringer fra Christiansborg.

Derudover står det på Enhedslistens ønskeliste, at kommunerne får mulighed for at anvende deres likvide midler på klimatiltag, selv om dette går ud over anlægsrammen.

Holbæk by er den sidste store by i DK som primært opvarmes af naturgas. – Det har kommunalbestyrelsen besluttet skal udfases inden 2030 – om 9 år, og derfor kræver det handling nu, hvis Holbæk skal nå sine klimamål.

Pressen inviteres til at mødes med Mai Villadsen i forlængelse af besøget. Det kan ske i  i Sportsbyen i mødelokalet Skolestuen kl 14.15.

For uddybende kommentarer kan Enhedslistens Karen Thestrup Clausen træffes på 72 36 90 40.

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.