Afskaf fattigdom

Som nævnt i min første valgvideo, vil jeg i denne valgkamp inddrage FN 2030 mål for Bæredygtig Udvikling. Opfyldelse af FN målene kræver et stærkt socialt og kulturet engagement fra fællesskabet på alle niveauer. Også det kommunale fælleskab.

I vores valgpram står følgende om borgere, der har brug for hjælp i det kommunale system:

  • Afgørelsesgaranti inden 1 år.!!!! Personer i et ressourceforløb / jobprøvning mv skal have en afgørelse om den fremtidige offentlige ydelse / løn inden der er gået et år fra sagens start.

I Mål 1, der handler om afskaffelse af fattigdom, hedder det i delmål 1.3, at landene bør udvikle ”tilpassede sociale sikringssystemer” og alle har krav på ”adgang til basale serviceydelser”.

Vi er langt på denne front i Danmark, men der er ”hår i suppen”. Vi har i kommunen borgere, der har tilbragt op til 7 år i ressourceforløb. Det mener vi er uacceptabelt.

Mål 8 handler om anstændige jobs og økonomisk vækst, og her taler delmål 8.3 om at ”skabe anstændige jobs” og 8.5 om ”fuld produktion og beskæftigelse for alle”. Her har kommunen også en klar opgave indenfor sit område

Liste Ø 16. november!

Vi har i sundhedsvæsenet en behandlingsgarant. Vi har brug for det samme i jobcentret!

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.